Wandelen met de kinderen – de leukste routes

Wandelen deed ik tot ongeveer een jaar geleden bijna nooit. Sinds het begin van die hele Corona crisis is daar wel verandering in gekomen! Nu gaan we bijna wekelijks wandelen met de kinderen.

Ik kom steeds veel andere gezinnen tegen dus ik vermoed dat heel wat mensen het wandelen ontdekt hebben dankzij die verdomde crisis.

Wat me echter wel opviel is dat het niet zo eenvoudig is om leuke wandelingen te vinden… Ik heb er hieronder een paar gezet die ik ontdekt heb en ik zou aan jullie het volgende willen vragen:

Zet je leuke wandelingen met een heel beknopte beschrijving of een link naar een eventuele website in de commentaren aub!

Waar kan je goed wandelen met de kinderen

Hieronder het overzicht, ik heb ze alfabetisch op gemeente gezet om toch een beetje een overzicht te houden.

Antwerpen – Linkeroever aan de Schelde

Dit is één van mijn favoriete wandelingen. Je vertrekt aan de voetgangerstunnel op Linkeroever en je kan zo vlak naast de Schelde wandelen tot aan Sint-Anneke strand (De Plage). Niet zo heel ver heen en weer (ik schat 3km) maar afhankelijk van hoe oud de kinderen zijn kan je onderweg een paar keer stoppen in de speeltuinen. Onderweg heb je heel de tijd een prachtig zicht op Antwerpen en je komt voorbij de jachthaven van Linkeroever.

Kallo – Melkader, Lisdodde

Dit wandelgebied ligt zowat aan de grens van de Antwerpse haven. Je kan kiezen uit verschillende wandelingen. Wij hebben daar een mooie afwisselende wandeling gehad. Er is een stuk min of meer afgesloten (Lisdodde) en daar wandel je eerst door een stuk bos, dan voorbij de golfclub van Beveren en dan nog een stuk door weides.

Meer info: https://www.natuurenbos.be/lisdodde

Kruibeke – De Polders

Zeer uitgestrekt gebied om te gaan wandelen. Je wandelt min of meer naast de Schelde. Op een gegeven moment kom je de watervallen van Kruibeke tegen. Heel tof voor de kinderen.

Op het volledige parcours is nog vanalles te zien en te doen.

Alle info vind je op deze site: https://www.natuurenbos.be/polders-van-kruibeke

Stekene – Stropersbos

Vrij groot bos waar je via goed begaanbare paden verschillende wandelingen kunt maken. In het voorjaar en najaar best wel schoenen aandoen die nat kunnen worden. All info vind je op deze website: https://www.waasland.be/het-stropersbos

Zutendaal – Blotevoetenpad

Dit hebben we zelf nog niet gedaan maar ik heb al zoveel positieve reacties gehoord hierover dat we dit zelf zeker een keer willen doen!

Al geweest? Laat het even weten in de commentaren!

Alle praktische info kan je vinden op hun website: https://www.lieteberg.be/nl

 

Een gedachte over “Wandelen met de kinderen – de leukste routes

  • 10 januari 2021 om 16:50
    Permalink

    • Leuk om te weten. Wij gaan meestal gaan wandelen in de louter achteraan in mijn straat, of op de schelde. Of kalksemeesen. Maar tis inderdaad soms moeilijk om mooie plaatsjes te ontdekken als je wilt gaan wandelen.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: