Dit is op het eerste zicht een beetje een vreemde combinatie maar ik garandeer je dat iedereen al stralend van tafel zal gaan! Ideaal om te serveren tijdens de eerste lentedagen.

 

Ingrediënten:

2 à 3 kipfilets
halve krop ijsbergsla
1 ananas (of blikje ananas)
olijfolie
kipkruiden, 1 teentje look, currykruiden, peper
1 blikje kokosnootsap
rijst
vloeibare honing

 

Bereidingswijze:

Snij de kipfilets in kleine blokjes en goed kruiden. Snij vervolgens de ananas en leg die nog even opzij.

Doe een flinke scheut olijfolie in een kleefpan en doe daar de kippenblokjes in als ze goed warm is. Deze mag je in een paar minuten dicht laten schroeien. Af en toe eens roeren en ondertussen je rijst laten koken.

Na een paar minuten doe je de ananas blokjes bij de kip en je blijft geregeld roeren zodat alles mooi kan aanbakken.

Een drietal minuten voor je rijst klaar is, doe je het kokosnootsap erbij. Laat alles nu nog even opkoken en haal van het vuur.

Was en snipper vlug ongeveer een halve krop ijsbergsla en doe die onder het mengsel.

Ondertussen is waarschijnlijk ook je rijst klaar. Giet hem af en doe hem ineens op een bord. Daar een paar goede scheppen van je mengsel over en opdienen.

 

Vergeet niet van op tafel een fles vloeibare honing te zetten zodat iedereen naar hartelust honing erover kan doen.

Smakelijk!

 

Bongo's zonneschotel