Cottage Pie

 

Ingrediënten voor cottage pie: 

800 gr. gemengd gehakt
150 gr wortelen
2 preiwitten
250 gr champignons
2 teentjes knoflook
1 kg. gekookte aardappelen
4 eetlepels tomaten puree
2 dl vleesbouillon
20 ml worcestershire saus
olie
boter
bloem
melk
gemalen kaas
2 eierdooiers
mosterd.

Voorbereiding

De aardappelen gaar koken, de wortelen fijnsnijden, de prei in stukjes snijden,  2 dl vleesbouillon maken.


Bereidingswijze van cottage pie:

1. fruit de fijngesneden wortelen, de prei en de geperste look gedurende 2 minuten in hete olie. Voeg het gehakt erbij en laat het 5 minuten meebakken tot het uiteen valt.

2. Voeg dan de bouillon,de worcestershire saus, de champignons in plakjes gesneden en de tomatenpuree erbij. laat 25 minuten stoven in de open pan. Breng op smaak met peper en zout.

3. Pureer de gekookte aardappelen. Maak een roux met de boter, bloem en de melk. Laat deze indikken, roer er dan de mosterd, de eierdooiers en de gemalen kass onder de saus. Meng deze saus met de puree.

4. Doe het gehakt- groentenmengsel in een ovenschotel. Bedek met een dikke laag puree mengsel. Zet de schotel nog 25 minuten in de oven op 200° tot de puree goud bruin is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: