Curryschotel met banaan en ananas
Deze curry shotel wordt dikwijls gemaakt met kippenblokjes er bij maar het kan perfect vegetarisch ook.
Ingrediënten:
rijst
kerriepoeder
paprikapoeder
1 potje room
ananas uit blik
2 bananen
2 teentjes look
1 flinke hand vol rozijnen
klein potje cocosmelk
Bereidingswijze:
Snipper de teentjes look en fruit ze aan in een pan met olie.
Doe er de stukjes ananas in en laat deze ook wat aanbakken. Doe dan de rozijnen erbij.
Na een minuutje mag je ook de room, de kokosmelk en het sap van de ananas er bij doen.
Doe er nu ook (veel) currypoeder bij zodat alles mooi geel kleurt. Je kan voor de smaak ook wat paprikapoeder er bij doen.
Zet ondertussen de rijst op.
Snij de bananen in schijfjes en doe die ook in de pan.
Als de rijst klaar is doe je hem nog een paar minuten mee in de pan en je roert goed door.