Gehakt met ananas en komkommer
Dit is waarschijnlijk één van de vreemdste pastasauzen die je ooit gemaakt hebt. Laat je niet afschrikken want het is best te eten!
Ingrediënten
400 gram gehakt
50 gram boter
3 uien
2 teentjes knoflook
1 komkommer
4 tomaten
peper
zout
1 eetlepel ketjap
1 theelepel oregano
1 blikje ananasstukjes
Bereidingswijze
Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
Was de komkommer en snij deze in de lengte door, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in blokjes.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Laat de ananasstukjes uitlekken.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig. Doe dan het gehakt erbij en bak dit rul.
Voeg dan de komkommer en tomaten toe, leg een deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes smoren.
Breng dan het gerecht op smaak met peper, zout, ketjap en oregano.
Schep al laatste de ananasstukjes erdoor.
Op de foto hieronder heb ik het gemaakt met pasta schelpjes maar het kan met alle pasta’s of zelfs met Griekse rijst.