Indonesische kip met uiensaus
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kipfilet (in blokjes of reepjes)
500 gr uien (in halve ringen)
min. 2 teentjes knoflook (in schijfjes)
1 Spaans pepertje (fijngesneden)
2 blaadjes laurier
4 el ketchup
4 el ketjap
1 el witte suiker
2,5 dl kippenbouillon
25 gr margarine (of olie)
Bereidingswijze
Doe de boter (of de olie) in de pan en bak hierin de kip mooi goudbruin, haal ze uit de pan en hou even apart
Bak in het achtergebleven bakvet de uien, knoflook en het pepertje tot ze zachter zijn en doe er dan de laurier, ketchup, ketjap, suiker en bouillon bij en breng dit aan de kook.
Eventjes door laten koken (minuutje of 4, 5) en dan de kip terug in de pan doen en rustig op lager vuur nog een half uurtje laten sudderen.
[bol_product_links block_id=”bol_54aec257d455d_selected-products” products=”1001004004734862,666884072″ name=”indonesische kip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]