Deze tonijn pita is weer zo’n gerecht waarbij de kinderen met plezier vis eten.

Het is uiteindelijk een pita broodje gevuld met sla en zelfgemaakte tonijnsla

Ingrediënten:

1 pitabroodje per persoon
2 blikjes tonijn
enkel blaadjes sla
mayonaise
peper en zout
(bieslook)

Bereidingswijze:

Doe de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster.

Open de blikjes tonijn en doe de tonijn met vocht en al in een mengbeker. Als je het vocht er niet bij doet is je tonijnsla veel te droog. Als je toch graag iets drogere tonijnsla hebt moet je het vocht van maar één blikje er bij doen.

Doe peper, zout en eventueel de bieslook erover. Doe er ook een flinke scheut mayonaise op en meng alles goed door elkaar. 

Nu moet je op het zicht wat zien of het goed is of niet. Indien gewenst doe je nog extra mayonaise er bij.

 

Snij de broodjes open en doe de blaadjes sla er in. Vul ze nadien op met de tonijnsla die je net gemaakt hebt.

 

Tonijn pita