Visburgers maken
Ingrediënten:
500 gram witte vis filet
150 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels halfvolle mayonaise
3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
8 zilveruitjes (fijngehakt)
100 gram naturel chips
2 eieren
1 eetlepel milde mosterd
Bereidingswijze:
Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper.
Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim op een bord.
Klop 1 ei los in een diep bord.
Pureer de visfilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door.
Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers.
Wentel de burgers eerst door het ei en daarna door de chips.
De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de visburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten.
Serveer met de kruidensaus.